nieuws

19.01.17

Marcus Coates organiseert Houtsnip Datingshow

Volgens Marcus Coates (UK, 1968) kunnen we veel over onszelf leren door ons te verplaatsen in dieren. Dat bedoelt hij letterlijk: Coates nodigt de vrijgezellen van Utrecht uit om zich op Valentijnsdag even als een houtsnip te gedragen.

In februari breekt het paringsseizoen van de houtsnip aan. Houtsnipmannetjes beginnen herhaaldelijk rondjes om een bepaald gebied te vliegen. Dit doet de houtsnipman dag in dag uit, in de ochtend- en avondschemering, terwijl hij een typerende roep laat horen; een laag zacht ‘knorren’ afgewisseld met hoog ‘niesen’. Het doel van dit baltsritueel is het afbakenen van een territorium en het vinden van vrouwtjes. Zodra een vrouwtje onder de indruk is, zal ze hem vanaf de grond naar beneden roepen.

Volgens Coates is dit de ideale manier om een partner het hof te maken. Zijn we zo niet veel beter in staat iemand te vinden in plaats van via tinder, datingsites of andere nieuwe technologie? Coates nodigt singles uit heel Utrecht dan ook uit mee te doen aan de eerste echte ‘houtsnip-datingshow’ op Valentijnsdag. Singles (mannelijk en vrouwelijk) rennen een uitgestippelde route om Utrecht CS. Voor het stadskantoor wachten de geïnteresseerden, die hun beoogde partner kunnen aanmoedigen en met een schriftelijke ‘lokroep’ laten weten dat ze een keuze hebben gemaakt.

Oproep aan de vrijgezel
Vrijgezellen die het leuk vinden op deze bijzondere manier potentieel nieuwe partners te ontmoeten, die ervan houden iemand uitgebreid het hof te maken en niet terugschrikken voor territoriaal vertoon, kunnen zich tot uiterlijk 10 februari aanmelden door te mailen naar linde@kunstinhetstationsgebied.nl. De vrijgezellen moeten aangeven of ze willen rennen of liever hun selectie vanaf de zijlijn maken. Deelname is gratis.

Datum: 14 februari 2017
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Stadsplateau Utrecht (voor ingang Stadskantoor)