nieuws

09.11.16

The Magnificent Story of the Silver Shell

De korte film The Magnificent Story of The Silver Shell is het resultaat van het educatieproject van Public Works. Onder leiding van kunstenaarscollectief Authentic Boys hebben negentien jongeren tussen de 14 en 18 een korte film gemaakt waarin zij ons meenemen in een bizarre fantasiewereld. De jongeren die zelf camerateam, geluidsteam, post-productieteam en de acteurs waren, transformeerden Utrecht Centraal en Hoog Catharijne tot een modern sprookjesbos.

Hilde-Speet-03

Het gebied werd voorgesteld als een verzamelplaats van verhalen; van afscheid op het perron tot een vluchtige ontmoeting tussen reizigers; van de architecten van het gebied en hun visie op de toekomst tot de vele winkels die met hun bonte etalages proberen klanten naar binnen te lokken. Doel van het project was om hier een nieuw verhaal aan toe te voegen; een verhaal van jongeren, een verhaal van collectief talent en een verhaal van nieuwe verbeelding.

Hilde-Speet-05

De focus lag volledig op de deelnemers die zowel voor als achter de camera de hoofdrol spelen.

Hilde-Speet-11

Het eindresultaat is een absurde, korte film waarin al hun talenten tot uiting komen.

Hilde-Speet-14

De film is tot begin december te zien in de centrale hal van het Stadskantoor in Utrecht op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en donderdag van 08.00 – 21.00 uur.

Authentic Boys
Johannes Dublin, Boris van Hoof, Gregory Stauffer, Aaike Stuart

Deelnemers
Jeffrey, Xander, Eva, Yarit, Mitchel, Jesse, Ketji, Pien, Dehlia, Nora,
Anemoon, Manon, Charlie, Amber, Nozem, Pepijn, Iris, Nelly, Tessa

Educatie
Lesley Burger-Wijnands

Kostuums
Tessel Brühl

Fotograaf
Hilde Speet

Vrijwilligers
Sanne Coopmans, Sussanne Landman